zondag 6 december 2015

Be"trap"t

Na lang (voor ons gevoel toch) wachten, brak donderdag het moment van de verlossing aan.
En meteen kwam het kwijl al bij ons in de mond. De eerste reactie van onze grootste flapuit was: "oh, kei mooi!".
De eerste "zo eentje had ik ook wel graag gewild" en "chique!" reacties hebben we ook al gehad. Evenals een "ja, dat was eigenlijk toch een goeie beslissing".

En ook al is het nog niet helemaal af en wordt er volgende week een vervolg aan gebreid, toch al een hele dikke MERCI voor de werkmannen die ons die twee pareltjes bezorgen.

Ziehier... de nieuwe trappen:


Het zijn niet de duidelijkste foto's. Die volgen bij gelegenheid nog wel. Het zijn dus twee beukenhouten trappen. Niets heel speciaals, maar wel mooi met nog een paar dingen die we herkennen van de oude trap. En vooral: ze zijn minder steil dan de vorige. Dat was zo'n typische steile trap uit de jaren '30. Zo eentje waar je met eendenvoeten af moet omdat je anders enkel op je hielen steunt (en dus gegarandeerd héél snel beneden staat). Altijd heel spannend als je net je schoenen (dat ene paar met een klein/fijn hakje uiteraard) aan hebt en je je realiseert dat de ramen boven nog wagenwijd openstaan maar je eigenlijk al te laat bent.  Ze blijven even smal als de vorige. Een wasmand moet je aan de lange zijden vasthouden (tenzij je graag het vel van je vingers hebt of graag vast komt te zitten). Maar dat ben je snel genoeg gewoon. Zelfs als oma daar een beetje lacherig over doet. ;-)


1 opmerking: